سه شنبه ۷ آگوست ۱۸
فراگیری تکنولوژی در زندگی روزمرهی انسانها، درآمد سرشاری را برای استارتاپها و شرکتهای فعال در این حوزه پدید آورده است. در این مقاله، به معرفی سلبریتیهایی میپردازیم که در حوزهی فناوری سرمایهگذاری کردهاند.در ادامه همراه با عبیاتی باشید.
رشد فزایندهی استارتاپهای حوزهی فناوری در سالهای اخیر، توجه سرمایهگذاران بسیاری را به خود جلب کرده است. اگر به لیست پرارزشترین برندهای جهان نگاهی بیاندازید، شرکتهای حوزهی فناوری را در رتبههای نخست این فهرست مییابد. حال با توجه به این موضوع که نهادینهشدن فناوری در زندگی بشر، روز به روز افزایش یافته است، بالطبع گردش مالی نیز در این حوزه با رشد همراه خواهد شد؛ از این رو میتوان انتظار ورود سرمایهی بیشتری را از سوی سرمایهگذاران در کسبوکارهای نوپا داشت.
در میان انبوه سرمایهگذاران، بعضاً نام افراد مشهور در رشتههای مختلف هنر و ورزش را پیدا میشود. حال در این مقاله قصد داریم شما را با سلبریتیهایی که در استارتاپهای فناوری حضور دارند، آشنا کنیم.
کیت هادسون (Kate Hudson)
تاریخ تولد: ۱۹ آوریل ۱۹۷۹
حرفه: هنرپیشگی
استارتآپ: Fabletics
ارزش مالی کسبوکار: ۱.۵ میلیارد دلار
کیت گری هادسون بازیگر، نویسنده و تاجری اهل آمریکا که عمده شهرت او بهدلیل حضور درخشانش در فیلم Almost Famous (شهرت تقریبی) میسر شده است. بازی درخشان او در این اثر سینمایی جایزهی گلدن گلوب را برای وی به ارمغان آورد. حضور او در عرصهی فناوری با تأسیس شرکت Fabletics در سال ۲۰۱۳ آغاز شد.
استارتآپ Fabletics در حوزهی فروش لباسهای ورزشی از طریق سرویس اشتراکی فعالیت میکند.
جسیکا آلبا (Jessica Alba)
تولد: ۲۸ آوریل ۱۹۸۱
حرفه: هنرپیشگی
استارتاپ: The Honest Company
ارزش مالی کسبوکار: ۸۶۰ میلیون دلار
جسیکا آلبا هنرپیشهی دیگری است که در این فهرست قرار گرفته و توانسته است با تأسیس شرکت The Honest Company در سال ۲۰۱۱، کسبوکار اینترنتی خود را در سال ۲۰۱۵ به ارزش ۱.۷ میلیارد دلاری برساند. این شرکت از طریق وبسایتِ خود اقدام به فروش محصولاتی از قبیل لوازم کودک، وسایل منزل و محصولات آرایشی پیش از عرضهی آنها به بازار و خردهفروشیهایی مانند تارگت میکند.
با این حال در سالهای اخیر، بهدلیل ورود رقبای بسیار به این حوزه، استارتاپ آلبا با موانعی روبرو شده که در نتیجه، ارزش کلی برند وی را از ۱.۷ میلیارد دلار به ۸۶۰ میلیون دلار کاهش داده است.
تاکنون بسیاری از افراد، انتقادهای خود را به محصولات این شرکت وارده کردهاند. بهدلیل حجم زیاد انتقادها، بارها پایِ این شرکت به دادگاهها باز شده که مسلماً تأثیر مستقیمی در کاهش ارزش این شرکت داشته است. کرمهای ضدآفتابِ بیاثرِ و فرمولهای غیرارگانیک برای کودکان، در میان دیگر موضوعات بیش از همه تکرار شده است.
ویل فِرِل (Will Ferrell)
تولد: ۱۶ جولای ۱۹۶۷
حرفه: هنرپیشگی
استارتاپ: Funny or Die
ارزش مالی کسبوکار: ۲۰۰ میلیون دلار
ویل فرل بههمراه دو تنِ دیگر در سال ۲۰۰۷ میلادی، شرکتی را در حوزهی سرگرمیهای طنز بنا گذاشت که محتوای کمدی را از طریق وبسایت، شبکهی تلویزیونی و دیگر پلتفرمهایش، در اختیار علاقهمندان قرار میدهد.
دفتر شرکت Funny or Die هماکنون در شهر لسانجلس، واقع در ایالت کالیفرنیا قرار دارد؛ با این حال شرکت موردبحث در سال گذشته، دفاتر دیگری را در نقاطی مانند سیلکون ولی افتتاح کرد.
در ماههای گذشته، مشکلات فراوانی برای این شرکت بهوجود آمد که بهدنبالِ آن، ۳۰ درصد از کارکنان Funny or Die کنار گذاشته شدند و برخی از دفاتر نظیر دفترِ سن متئو در کالیفرنیا، به تعطیلی رسیدند.
اشتون کوچر (Ashton Kutcher)
تولد: ۷ فوریه ۱۹۷۸
حرفه: هنرپیشگی
استارتاپ: اوبر، اسکایپ، فَب
اگر به تماشای سریالهای آمریکایی علاقه داشته باشید، بیشک نام اشتون کوچر را شنیدهاید. اشتون کوچر یکی از بزرگترین و گرانقیمتترین بازیگرانی است که در سریالهای تلویزیونی به ایفای نقش میپردازد. اول بودنِ کوچر تنها به حوزهی هنری محدود نمیشود؛ زیرا این بازیگر سرشناس، در زمینهی سرمایهگذاری در استارتاپها و شرکتهای بزرگ فناوری، از همکاران خود بسیار جلوتر است. اوبر، اسکایپ و فب از بزرگترین نامهایی هستند که کوچر در آنها سرمایهگذاری کرده است؛ با این وجود، فهرست شرکتهایی که وی در آنها سرمایهگذاری کرده است، به همین نامها خلاصه نمیشود و اگر بخواهیم به توضیح همهی آنها بپردازیم، با لیست بلندبالایی روبرو خواهیم شد.
بزرگترین سرمایهگذاری کوچر در اوبر انجام شده است. اوبر، سرویس درخواستِ خودرویی است که توانسته به محبوبیت فراوانی در جهان دست پیدا کند. او در ابتدای فعالیت اوبر، مبلغ ۵۰۰ هزار دلار در این کسبوکار نوپا سرمایهگذاری کرد که اکنون با توجه به رشد بینظیر این استارتاپ، هر سهم از سهام اوبر، افزایش ۱۰۰ برابری را به خود دیده است.
ویل اسمیت (Will Smith)
تولد: ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۸
حرفه: هنرپیشگی
استارتاپها: بایوبیتس، وسترم
حتی افرادی که فیلمهای سینمایی زیادی در طول عمرشان تماشا نکردهاند، با چهرهی ویل اسمیت آشنایی دارند. این بازیگر سرشناس هالیوودی که در فیلمهای بسیاری به ایفای نقش پرداخته است، علاقهی فراوانی به سرمایهگذاری در حوزهی تکنولوژی نیز دارد. بایوبیتس و وسترم، دو استارتاپی هستند که وی در آنها سرمایهگذاری کرده است. استارتاپ بایوبیتس از طریق تکنولوژی، سعی در بهبود سلامت جسمی و روانی افراد دارد؛ این در حالی است که وسترم، در حوزهی پوشاک آقایان فعالیت دارد.
ادوارد نورتون (Edward Norton)
تولد: ۱۸ آگوست ۱۹۶۸
حرفه: هنرپیشگی و کارگردانی
استارتاپ: CrowdRise
ارزش کسبوکار: ۹۱ میلیون دلار
ادوارد نورتون که بهخاطر ایفای نقش در فیلمهای بردمن، فایت کلاب و آمریکن هیستوری ایکس شناخته میشود، علاوهبر حوزهی بازیگری، در زمینهی تأسیس استارتاپ نیز دستی بر آتش دارد. او در سال ۲۰۱۰، بخشی از سرمایهی موردنیاز برای تأسیس استارتاپی با نام CrowdRise را تأمین کرد که اقدام به جذب سرمایه برای مؤسسات خیریه و غیرانتفاعی میکند.
این استارتاپ در اواخر سال ۲۰۱۵ میلادی مؤفق شد به ارزش ۹۱ میلیون دلاری دست پیدا کند. مؤفقیت CrowdRise این پیام را به افرد مشهور منتقل کرد که آنها هم میتوانند با تأسیس کسبوکاری نوپا و دنبال کردن اهداف خیرخواهانه، به مؤفقیت مالی بزرگی دست یابند.
مؤفقیت این استارتاپ تا جایی پیشرفت کرد که شرکت GoFundMe در ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی، استارتاپ نورتون را طی قرارادی به تصاحب خود در آورد.
گوئینیث پالترو (Gwyneth Paltrow)
تولد: ۲۷ سپتامبر ۱۹۷۲
حرفه، هنرپیشگی، خوانندگی و نویسندهی آشپزی
استارتاپ: Goop
ارزش کسبوکار: ۶۵ میلیون دلار
عمدهی شهرت پالترو بهدلیل ایفای نقش در فیلم سینمایی «شکسپیر در عشق» که منجر به اهدای جایزهی اسکار به وی شد، میسر شده است؛ اما این روزها، فعالیت او در حوزهی کسبوکار باعث شده تا همواره در کنار نام وی، استارتاپ گوپ نیز قرار داشته باشد. این استارتاپ بهعنوان راهی برای پیشنهاد غذا، سفر، سبکزندگی و توصیههای سلامتی راهاندازی شد و پس از ۹ سال، به یک شرکت تجارت الکترونیک تمامعیار تبدیل شد. اکنون این کسبوکار از طریق وبسایتش، اقدام به فروش اقلام میکند.
اکنون این استارتاپ به ارزش ۶۵ میلیون دلاری دست پیدا کرده که باعث ایجاد انگیزه برای بسیاری از سلبریتیهایی که قصد ورود به این حوزه را داشتند، شده است.
زوئی دیشَنل (Zooey Descahnnel)
تولد: ۱۷ ژانویه ۱۹۸۰
حرفه: هنرپیشگی، خواننده و ترانهسرا
استارتاپ: هِلو گیگلز (HelloGiggles)
ارزش کسبوکار: ۲۰ میلیون دلار
هلو گیگلز، نامِ استارتاپی است که توسط ستارهی سریال «New Girl»، یعنی زوئی دیشنل بنیانگذاری شده است. هلو گیگلز، وجه اشتراکاتی با استارتاپ گوپ دارد؛ هر دو در زمینهی سبک زندگی و فشن تولید محتوا میکنند، هر دو دارای پشتوانهی مالی هستند و توسط هنرپیشگان تأسیس شدهاند. دیشنل در وبسایت شخصی خود، کسبوکار نوپای خویش را بهعنوان «جامعهی آنلاین مثبت برای بانوان» تعریف میکند؛ همچنین عنوان میکند که آنها به پیشنهاد محصولات با قیمتهای بهصرفهترتمایل دارند. تفاوت مهم دیگر نیز به نحوهی فعالیت آنها میشود که تنها به تولید محتوا خلاصه میشود.
این کسبوکار که در سال ۲۰۱۱ بنیان گذاشته شد، تا سال ۲۰۱۴ تنها ارزشی بالغ بر ۱.۲ میلیون دلار داشت. یک سال بعد، یعنی در سال ۲۰۱۵ میلادی، این کسبوکار به مبلغ ۲۰ میلیون دلار به فروش رسید.
جرد لِتو (Jared Leto)
تولد: ۲۶ دسامبر ۱۹۷۱
حرفه: هنرپیشه و خواننده
استارتاپ: Nest Labs
ارزش کسبوکار: ۳.۲ میلیارد دلار ( براساس خرید گوگل)
جَرد لتو، دیگر بازیگر لیست ما است که با ایفای نقش در فیلم بلید رانر ۲۰۴۹ و همچنین بازی در نقش جوکر شناخته شده است. او علاوهبر عرصهی هنر، در حوزهی سرمایهگذاری نیز بسیار فعال و پرکار است و تاکنون سرمایهگذاریهای زیادی در استارتاپهای تکنولوژی انجام داده و به شرکتهای بزرگی همچون اوبر، اسنپچت و اسپاتیفای نیز پیشنهاداتی ارائه کرده است؛ اما اگر بخواهیم مؤفقترین سرمایهگذاری وی را در این حوزه بررسی کنیم، بیشک به Nest Labs برخواهیم خورد. این شرکت که در حوزهی اینترنت اشیاء فعالیت دارد، توانسته به مؤفقترین سرمایهگذاری جرد تبدیل شود و سود فراوانی را عاید وی کند.
کسبوکار این شرکت تا جایی رشد کرد که که غول دنیای اینترنت، یعنی گوگل در سال ۲۰۱۴ با پرداخت مبلغ ۳.۲ میلیارد دلار، اقدام به تصاحب Nest Labs کرد.
لئوناردو دیکاپریو
تولد: ۱۱ نوامبر ۱۹۷۴
حرفه: هنرپیشگی
استارتاپ: Mobli (ورشکسته)
ارزش کسبوکار: ۱ میلیارد دلار
دیکاپریو از دیگران بازیگران مشهوری است که رویکردی سرمایهگذارانه به دنیای فناوری داشته است. او در سال ۲۰۱۱ میلادی با سرمایهگذاری ۴ میلیون دلاری در اپلیکیشن Mobli که در حوزهی اشتراکگذاری تصاویر فعالیت میکند، پا به عرصهی تکنولوژی گذاشت. حضور وی در این استارتاپ باعث شد تا توجهات بسیاری به این اپلیکیشن جلب شود؛ از همین رو، افراد مشهور دیگری چون توبی مکگوایر، سرنا ویلیامز و لنس آرمسترانگ که در عرصههای بازیگری و ورزش فعالیت میکنند، تصمیم به سرمایهگذاری در این استارتاپ گرفتند. با این حال، Mobli در سال ۲۰۱۶ بهطور رسمی اعلام ورشکستگی کرد و اولین تجربهی حضور دیکاپریو در حوزهی فناوری بدینگونه با شکست همراه شد.
نظر شما کاربران عبیاتی در رابطه با این مسئله چیست؟دیدگاه خود را با ما و سایر کاربران عزیز عبیاتی به اشتراک بگذارید.